Perfect geluk

perfect geluk

Voor het eerst zijn we een weekje met zijn vieren weg, tijdens de herfstvakantie. We zijn een weekje in Drenthe. Als we weggaan zegt iemand tegen mij: Drenthe, serieus? Oh my god. Ja, we gaan een weekje naar Drenthe. Voor mij perfect geluk!

Met zijn vieren

First time sinds onze dochter geboren is gaan we een weekje weg. Met zijn vieren. Ons gezin bestaat uit 6 man. Twee pubers van 17 en 12 en twee kleintjes van vijf jaar en 10 maanden. De twee oudsten zijn niet van mij qua vlees en bloed en in het gewone leven is het altijd the madness bij ons. Ik werk vier dagen, mij man werkt full time. Geen klachten hoor, maar het is wel druk. De normale doordeweekse dagen zijn serieus gekkenhuis bij ons. Kleintjes verzorgen, koken, wassen, werken (van en naar) sporten, huiswerk overhoren, zwemmen, judo etc. Het houdt niet op! De spanningen kunnen soms ook hoog oplopen bij ons. Stress, hormonen en slaapgebrek zijn dagelijkse kost. Toe aan een weekje weg.

Prachtig en perfect

Aangekomen in ons vakantiehuisje en de avond valt. Vince wil boven slapen, ‘want dan heb ik mijn eigen huis mam’. Met een badkamer, keuken en eigen W.C. ‘Is goed jongen, ga maar naar boven’. Ik breng hem naar bed. Vijf minuten later hoor ik de trap kraken en gaat de huiskamer deur open. ‘Hoi mam’, zegt hij. Woorden zijn niet nodig. We dragen zijn matras en dekens de trap af en leggen het in onze slaapkamer waar Lou ook in haar campingbedje ligt te slapen. Ik leg Vince in zijn bed. Ik geef hem een knuffel. Een uurtje later gaan wij ook naar bed.

Rijkdom

Ik lig en denk na. Dit is hoe rijkdom voelt. Met zijn vieren in 1 slaapkamer. Alles is vredig en in diepe rust. Ik voel me zo gelukkig. Ik kruip tegen Joep aan en denk: mocht de wereld nu vergaan, dan zijn wij oke. Geen enkel probleem. De liefde die ik voel voor degenen die mij zo intens dierbaar zijn is niet te omvatten zo groot. Dit is dus het gevoel om een gezin te hebben. Voor deze geweldige wezens zal ik strijden tot het bittere einde, ik zal ze lief hebben tot in de eeuwigheid. Dit gevoel zal ik voor altijd vasthouden. Mijn gezin, wat wij gecreerd hebben, dit is ons gevoel samen, zo voelt thuis en houden van. Of we nu op de Malediven zijn, in een gouden kasteel of op een hutje op de hei, dit is perfect geluk!

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *