Help! Hoe overleef ik de ochtenden?

Ik kan heel veel. Ben van 99% van alle markten thuis. Maar zoals iedereen heb ik ook een achilleshiel als het dingen in en om het huis betreft. Dat zijn bij mij de ochtenden.

Opstaan

Elke avond weer neem ik me voor om een kwartiertje eerder op te staan. Helaas kan ik dat niet vaak waarmaken als mijn wekker eenmaal gaat. Ik ben de queen of snoozing. De maandag valt nog mee en kan ik het aan om om half zeven op te staan. De dinsdag wordt het al wat later en de woensdag laat ik m gewoon tot half acht rinkelen.

Best case scenario

Als mijn dochter wakker is voor zeven uur weet ik dat ik de sjaak ben de ochtend. Het liefst heb ik (net als iedere andere moeder) het eerste half uur voor mezelf. Douchen, aankleden, make-up -en als de ochtend echt ideaal is- ook nog ontbijt op tafel, tassen inpakken bed opmaken én vaatwasser uitruimen.
Maar goed dat is een ideale situatie. Best case scenario dus.

 Worst case scenario

Half zeven

Het worst case scenario gaat als volgt op zo’n ochtend:
Half zeven: dochter wakker, huilend met een poepluier. Krijsend verschonen en meteen aankleden. Aan tafel zetten. Boterham en drinken. Krijsen. Ik ren naar de slaapkamer om laptop te pakken. Tikkie Mous Kukhuis (Mickey Mouse Clubhuis) op Netflix aanzetten op eettafel.

Zeven uur

Snel badkamer in. Commando shower. Afdrogen en ruk kleren uit kast. Dochter krijst weer. Nog een boterham maken, maar met jam. Paniek, jam op. Appelstroop dan en een doosje rozijnen ter compensatie. Snel terug naar badkamer. Helft make-up opdoen. Terug naar keuken. Dochter wil banaan. Rest make-up opdoen in keuken. Need coffee. Dochter wil meehelpen koffie zetten. Mag niet van mij. Dochter krijst weer. Kikker kijken op Netflix niet meer Tikkie Mous. Zet laptop op Kikker.

Kwart over 7

Zoon wakker maken. Zoon wil niet uit bed komen en al helemaal niet naar school. Dochter nog een rijstewafel met pindakaas. Geen slab om uiteraard. Dochter smeert pindakaas op wangen en schone trui. Zoon moet ik ’s ochtends niet irriteren maar troon hem mee zijn slaapkamer uit door te beloven dat we eerder dan 30 augustus (zijn verjaardag) een Wii U voor hem aanschaffen.

Half 8

Zoon manen eerst te plassen. Zoon aan tafel, boterham eten. Dochter krijsen, wil boterham zoon hebben. Kat eten geven. Bedden opmaken. Kleren zoon naar keuken. Zoon kleedt zich langzaam aan. Ik prop snel een ontbijt in mijn mond en ga op zoek naar huis- en fietssleutel. Waar ook alweer? Tas, jas, haakje aan deur, oh nee, laatje in gang!

8 uur

Tanden poetsen, haren kammen, toet wassen. Jassen aan. Dochter weer gepoept en volledig doorgelekt. Alles weer uit en in een wasje centrifugeren. Ik voel: was ik me nou vergeten af te drogen? Oh nee het is zweet, want de verwarming staat op 21 en ik heb mijn warme winterjas al aan. Dochter verschoond.

10 over 8

Dochter wil op eigen fiets naar school. Zoon is wanten kwijt. En gymtas is kapot, heeft nieuwe nodig. Sleutels (waar ook alweer?), tassen, ‘dag kat’. Deur op slot. Gelukkig, het regent. Dochter bij kop en kont naar buiten dragen. Fietsstoeltjes en zadel zeiknat. Droogmaken met sjaal. Dochter wil riempjes niet vast. We fietsen weg. Eindelijk, ik kan weer adem halen.

En nu ben ik toch echt benieuwd….Hoe doe jij dat?? Alle tips&tricks zijn welkom!
sanne@amsterdamama.nl 

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

One thought on “Help! Hoe overleef ik de ochtenden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *