Alleen thuis!

Het is lang geleden maar mama is een paar dagen alleen thuis! Kinderen bij oma en man vijf dagen in Frankrijk. Al weken heb ik mij hierop verheugd. Even geen billen vegen, sperziebonen met kip en rijst maken, rugzakken inpakken, wassen, bedden opmaken, conflicten over speelgoed oplossen, voorlezen, instoppen of naar gesnurk luisteren.

Woensdag 19.00 

Mijn moeder rijdt met kinderen achterin luid toeterend de straat uit. Ik zwaai tot ze de hoek om zijn. Manlief is vanochtend vroeg al vertrokken. Ik loop de trap op en voel een spannende kriebel in mijn buik. Voor het eerst in een jaar of vijf ben ik twee nachten HE-LE-MAAL alleen thuis!

Als ik een half uur later de deur uitloop sta ik te dubben of ik een lichtje aan zal laten voor mezelf als ik straks in het donker weer binnenkom na mijn yogales. Na vijf minuten overleg met mezelf besluit ik toch maar 2 (ja we doen gek!) lampjes aan te laten, toch wat gezelliger voor mezelf (en de kat), ik voel me zo’n nerd.

Ik pak mijn sporttas en stap op de fiets naar Oost. Mijn eerste yoga les in deze nieuwe studio samen met mijn bestie.

Wat ik verder gedaan heb?

Genoten van rust in huis, guilty pleasures gedraaid (en heel hard meegezongen), op tijd naar bed, uitgeslapen en tot 10 uur in bed gelegen, onder het genot van een espresso en een film, gezond gegeten (op een m&m’tje in de avond na), koffie gedronken met mijn zus in de Scheldestraat, gewinkeld in de Pijp en toch stiekem wasjes gedraaid zodat ik 24 uur van lege wasmanden kan genieten. En me bedacht: oh ja, zo was het dus 10 jaar geleden, dat gevoel herkende ik meteen weer terug, na een paar uur al. Alsof het nooit weg was geweest.
Mijn hoofd helemaal leeg laten lopen, zo leeg dat er weer ruimte ontstond om me bezig te houden met mijn favoriete dingen, zoals bloggen, yogalessen, nadenken, plannen maken.

Alleen

Alleen zijn is voor mij een tweede natuur. Geen andere manier om bij te komen, te bedenken wat ik graag wil. Helemaal in control zijn, alles zelf bepalen. Vroeger woonde ik graag alleen. Dubbel gek soms, dat ik nu een huis vol heb. Man, kinderen, puberende stiefkinderen en een kat. Hoewel me-time uitzonderlijk is, merk ik wel dat ik het nodig heb. Mijn verzorgende aard in combinatie met het feit dat ik dingen moeilijk los kan laten hebben me de afgelopen 10 jaar in een vol huis behoorlijk genekt.

Learnings

Ik knap op van tijd met mezelf. Pakken dus! Iederen is er bij gebaat. Man, kinderen en most important: ikzelf! Eens per kwartaal wil ik het huis minimaal twee dagen voor mezelf vanaf nu. Ik kijk er naar uit. Net zoals ik er naar uitkijk dat we vanaf morgen weer met z’n viertjes zijn!

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *