2016, een succesvol jaar!

2016 gaat de boeken in als een succesvol jaar.

Het jaar waarin ik nog fitter werd, gezondere keuzes maakte zoals stoppen met roken, meer sporten op mijn eigen manier. Het jaar waarin ik me realiseerde dat het maken van eigen keuzes zo belangrijk is. Dat ik verantwoordelijk ben voor alle keuzes die ik in mijn leven maak.

Een kleine greep

Een kleine greep uit 2016: het jaar waarin we voor het eerst als gezin op vakantie gingen naar Spanje, het jaar waarin ik een ooglidcorrectie onderging en het jaar waarin mijn man en ik samen besloten dat 2 kinderen genoeg is. We zijn compleet! Oh, niet helemaal trouwens, want dit jaar hebben we wel gezinsuitbreiding gehad in de vorm van onze rode kater Bobbie. Het jaar waarin ik besloot mijn grenzen aan te geven als stiefmoeder. Een moeilijke maar ook dappere keuze vind ik zelf.

Keuzes

Daarnaast realiseer ik me ook dat de keuzes die ik maak invloed hebben op mijn kinderen. Ben ik een dag brak of gaar van een avondje te zwaar tafelen en borrelen ben ik de volgende dag lichtgeraakt en wil ik alleen maar op de bank liggen. Niet zo leuk voor mijn kinderen. Soms is het gewoon even niet anders! Ik kan ze nu niet altijd uit logeren sturen als ik een spontaan avondje uit heb. En trouwens, heb ik een topbui en zit ik vol energie, dan trek ik ze daarin helemaal mee! Mijn kinderen hadden ook een heel fijn jaar!

Zoon

Mijn zoon ging naar groep 3 dit jaar. Hij beweegt zich als een vis in het water een kan lezen als de beste. Hij zit op zwemles en judo en houdt van fietsen. Mijn wens is dat hij in 2017 zijn zwemdiploma haalt, verder gaat met judo en het naar zijn zin blijft hebben op school. Verder hoop ik dat hij ook eens zijn tanden laat zien aan de wereld, soms is hij gewoon te lief!

Dochter

Mijn dochter is als een kooltje aan het groeien. Ze praat al in volzinnen en houdt van boekjes lezen. Ze doet het goed op de creche en laat zich niet de kaas van het brood eten. Haar wens ik dat ze zich verder blijft ontwikkelen en dat ze goed met haar temperament om leert gaan!

Goede voornemens

Die zijn er zeker! Om wat positiever in het leven te staan. Niet meer zo te bitchen, zuur te zijn en anderen te veroordelen. Meer lachen, en blijven zoeken naar die perfecte balans! Bij mezelf te blijven en in plaats van te kijken naar wat anderen hebben, juist te genieten van wat ik zelf heb. Oh ja, en plannen en dromen blijven maken. Maar bovenal genieten van mijn twee kleine monsters, de liefde van mijn leven en alle andere dierbaren om mij heen!

En jij? Wat waren jou ervaringen met 2016? Ik hoor ze graag!

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *