Ook lekker: Smoothie time!

smoothieA smoothie a day keeps the doctor away! Als er iemand master is in het maken van gezonde sapjes ben ik het. Elke dag maak ik er 1 met spinazie, bleekselderij, kokoswater en wat fruit.

Elke dag neem ik dat groene drankje mee naar kantoor in een jar en rond 11:00 is het smoothie time! Ik heb mijn portie groenten en fruit dan binnen voor de dag en krijg er superveel energie van.

Smooth

Iedereen keek dan ook naar mij toen er afgelopen vrijdag een pakket boordevol met groenten, fruit en allerlei superfoods bij ons op kantoor werd langsgebracht van Smoothie Operators. Zij bieden pakketten aan die je online kan bestellen en thuis kan laten bezorgen. Een lust voor mijn oog en mijn handen begonnen meteen te jeuken om aan de slag te gaan.

Mix & Match

Alle ingrediënten waren netjes genummerd en in het pakket zaten ook flesjes amandelmelk en kokoswater. Zaterdagochtend ging ik thuis meteen aan de slag met alle ingrediënten. Leuk om een keer wat anders te maken dan mijn eigen vaste recepten. Het voordeel van zo’n box is dat je je aan de recepten kan houden, maar als je kan ook zelf gaan voor de mix & match. Ik deed het laatste en maakte twee smoothies, die ik een eigen naam heb gegeven.

  1. Pineappple pleasure

Deze maakte ik een beetje tropisch met kokoswater, kokosrasp, ananas en voor de gezondheid ook boerenkool. Voor extra vezels voegde ik zelf nog een halve courgette toe.

  1. Popeye Power

Deze bad boy bevat spinazie, wortel, kokoswater, appel en kaki fruit. Om dit supersapje nog een extra herfstig karakter te geven voegde ik wat kaneel toe.

smoothie in mason jar

De rest van de nootjes, zaadjes en restjes van het fruit eten mijn kinderen an tafel op. De start van een zeer gezond en energiek weekend!

Wil je zelf ook gezonder aan de slag maar weet je niet hoe? Laat je dan helpen en inspireren>>

 

 

About Sanne

Ik ben Sanne, 40 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (7) en Lou (3). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 19 en het huis uit. De jongste is 14 en lekker aan het puberen. Kortom, bij ons is het nooit saai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *