Comfort food: pompoensoep

Pumpkin Spice - A assortment of pumpkins and cinnamon sticks on a rustic farm table. This image can be used to represent Halloween, Autumn / Fall, or Thanksgiving. The pumpkins are sitting on a burlap cloth and the composition is a horizontal composition with the pumpkin spice elements right justified leaving copy space on the left hand side of the image. Please see my portfolio for other holiday and food related images.
Kou, regen en veel wind deze periode. Als het buiten guur is maak ik het binnen graag warm en knus. Kaarsjes aan, verwarming aan en yes, ook lekker warme en stevige kost aan de avonddis. Soep is 1 van mijn lievelingsgerechten en ik maak het dan ook graag. Een grote pan om met z’n allen te eten en nog een deel van mee te nemen voor de lunch naar kantoor de volgende dag. Pompoen is de koning onder de wintergroenten. 1 en 1 maakt 2, namelijk pompoensoep!

Ik heb mijn pompoensoep dit weekend geprobeerd te perfectioneren. Niet zonder resultaat. Hoe?

Nou zo:

  • 1 flespompoen
  • 1 witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 bouillonblokje (groente of rund, net wat je in huis hebt)
  • 2 blaadjes djoeroek peroet

How to?

T is supersimpel! Was de pompoen, snij ‘m en verwijder de zaadjes. Fruit de ui en knoflook in wat boter of (kokos)olie in een pan. Voeg daarna de pompoen toe en de ras el hanout. Laat even sudderen en schep ondertussen om. Voeg dan een halve liter kokend water toe en de bouillontablet. Breng aan de kook, voeg djoeroek peroet blaadjes toe en de kaneel. Zet laag en laat minimaal een half uur sudderen tot de pompoen zacht is. Laat daarna nog even een half uurtje rusten. Dan kan je los met de staafmixer tot alles fijn is en dus een lekkere soep. Wil je de soep wat dunner? Voeg water toe! Serveer met een lekker stuk brood. Meer heb je niet nodig.

De ras el hanout en de djoeroek peroet maken dat deze soep een mix van de Arabische en Aziatische keuken wordt. Erg lekker.

 

 

 

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *