Bikini proof? Hell no!

bikiniproof

De vakantie nadert. 2 weken Spanje is geen slecht vooruitzicht. Ik kijk reikhalzend uit naar de warmte, zon, zee en strand.

Nieuwe bikini

Ook tijd voor een nieuwe bikini. En wat nieuwe zwoele zomerkleren. Met een aantal kilo minder na green happiness, al een aantal weken nagenoeg geen alcolhol meer, tweemaal in de week trainen, eenmaal in de week hardlopen en viermaal in de week op de fiets van zuid naar noord durf ik het aan. Ik bestel een onwijs leuke bikini, zwart met allerlei kraaltjes en daarbij ook een gezellig shortje bij Wehkamp.

Vol goede moed

Als het pakket per post bezorgd wordt hijs ik me meteen vol goede moed in de bikini. De bovenkant lijkt een raadsel met allerlei losse bandjes (zag er op de foto toch makkelijker uit,) en na wat geschuif en gepuzzel zit de bovenkant. Hoewel mijn borsten wel iets meer steun zouden kunnen gebruiken, ben ik redelijk positief. Maar de onderkant van de bikini (jawel maat 42) doet me van kleur verschieten. Het broekje is zo klein dat als ik me omdraai in de spiegel, ik een heuse stratenmakersdécolleté heb. Mijn bilnaad is voor de helft zichtbaar en het broekje doet ook weinig voor de putjes in mijn achtwerk zelf.

Kabouter Plop

Bah, wat een tegenvaller. Ik ben van nature niet gezegend met lange slanke benen, ze zijn eerder wat aan de korte brede kant. Mijn heupen zijn gemaakt om te baren en van mijn platte buik is ook niet veel meer over. De witte winterteint en het feit dat ik mijn benen niet geschoren heb maken het geheel tot een soort van clownesque albino achtige kabouter Plop die klaar is om naar het strand van Plopsaland te gaan.

Ik wil best accepteren dat ik ‘curvy’ ben, maar dit gaat m echt niet worden. Dames, moeders… Wat gaan we doen? Een tankini of een badpak? Ik ben geen 80 en wil ook graag nog een beetje bruin worden aan de achterkant.

Perfect!

Ik vraag advies aan mijn (veel slankere) zus. Die adviseert eens bij Otto te kijken. Ja de Otto, die bestaat dus nog. Ik vind een superleuke bikini van het alombekende merk Lascana en bestel in mijn maat een beugelbikini en een lekkere grote bikinislip met omslag (kan volgens mijn nog slankere moeder, Duitse merken vallen altijd groter uit). Als de bikini eindelijk binnen is pas ik hem direct. Hij zit als gegoten en perfect bij mijn figuur. Zo durf ik het strand zeker wel op.

Note to self

Hoewel ik nooit tevreden ben met mijn lijf en altijd streng voor mezelf ben (wat is dat toch..) zou dit moeten kunnen. Note to self: probeer je lichaam te accepteren, wees lief voor jezelf en kies uit wat bij jouw lijf past (tip van mijn moeder) en bedenk dat je echt niet de enige bent met deze struggles!

 

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *