Amstelglorie, the full story

 

Hoewel het stadse leven ons gezin enorm bevalt missen we het buiten zijn toch wel soms. Ons balkon op 2 hoog is niet voldoende. Ik heb een vreselijke hekel aan speeltuinen en dan met name de zandbak, ieuw! En elke keer als het lekker weer is bepakt en bezakt naar het park is op een gegeven moment ook niet meer te doen. Gelukkig vonden wij afgelopen april eindelijk een oplossing…

Huis en tuin

De oplossing voor dit probleem lag niet ver. Wij vonden (op nog geen 10 minuten fietsen bij ons huis vandaan) een geweldige plek op tuinpark Amstelglorie. Langs de Amstel, net na de Utrechtsebrug. We stonden al een tijdje ingeschreven bij de Bond van Volkstuinders en vonden uiteindelijk onze eigen tuin hier inclusief huisje.

Klussen

De sleutel kregen we in april. Aan tuin en huisje was jaren niks gedaan, dus we moesten aan de bak. Het leek een onmogelijke taak. Vanaf de lente zijn we aan de slag gegaan. En hebben we hard gewerkt, maar echt heel hard! Wel stukje bij beetje, want alles in 1 keer was niet te doen. We begonnen met de binnenkant van ons paleisje. Eerst slopen, daarna schilderen (alle schroten nu in ‘t friswit) en weer opbouwen.

En een nieuwe keuken, nieuwe vloer, gordijnen, douche. Allemaal zelf met de blote handen gedaan.

Logeren

Eind augustus vierden we er de zevende verjaardag van Vince en hebben we er voor het eerst geslapen met zijn allen. De kinderen in hun stapelbed en campingbedje en wij op onze slaapbank in de kamer. En wat was het knus, spannend én enorm gezellig.

Kindertuin

Hoewel de tuin nog lang niet af is en de buitenkant van het huisje ook nog niet, hebben we wel meteen de tuin kindvriendelijk gemaakt. Voorzien van alle moderne kinderwensen. Een nestschommel, glijbaan, zwembadje voor de warme dagen en een schuur vol met buitenspeelgoed. Vince gaat vaak alleen naar de speeltuin op het park om te spelen met nieuwgemaakte vrienden en vriendinnen. Lou stept en schommelt de hele dag buiten. De puberzoon van Joep heeft zijn hele ziel en zaligheid in het maken van een prachtige hut in de tuin gelegd. Zonder mokken laat hij zijn Playstation thuis (kan ook niet anders, we hebben geen internet!) en helpt hij mee met bouwen, zagen en tuinieren. En dat is precies wat we wilden voor onze kinderen. Buiten zijn. Weg van alle stomme domme schermen. Als we hier zijn zitten we in een bubbel, ik krijg er zelfs een vakantiegevoel van.

The simple life, geen keuzestress!

En nu the beauty of it all: we kunnen hier slapen wanneer we willen (winters niet aan te raden..). De dagen buiten en de avonden een kampvuur en een spelletje. Op tijd naar bed met een e-reader. We slapen hier als ossen. Het allermooiste? Als we wakker worden en we doen de gordijnen open kijken we in het groen. Nooit keuzestress hier, juist omdat de keuzes beperkt zijn. Dit is het en het doet ons goed.

 

Spring

Ik kan niet wachten tot de lente van 2018. Wij gaan schilderen, klussen en onze tuin mooi maken. Bloemen, fruitbomen en heel veel groen op ons nieuwe terras. We hebben ruim 200 vierkante meter tuin, dus dat moet vast goedkomen. Verdere inspiratie voor ons huis en tuin doe ik op via Pinterest. Genoeg te zien, want #tinyhouses is booming, en terecht!

 

 

En dit is de eerste keer dat we ons paleisje zagen, gelukkig op video vastgelegd!

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *