Vakantie! Wat gaan we nu weer doen?

amsterdammuseum

Het komt vast bekend voor: wat gaan we nu weer doen in de vakantie ? Drie jongens die vermaakt willen en móéten worden.
Oh ja, kleine uitdaging in de keuze van vermaak, ze hebben nogal uiteenlopende leeftijden: 6, 13 en 18.

De keuze

Na wat googlen, diepgaande research en overleg met wederhelft hebben we een keuze kunnen maken. We gaan naar het Amsterdam Museum.
Een museum met een permanente expositie over het ontstaan, het heden en de toekomst van Amsterdam en een aantal
tijdelijke exposities. Omdat de stad Amsterdam jarig is, viert het museum feest en krijgen alle kinderen tot en met 18  gratis toegang.

Op de fiets naar het museum

Wat een heerlijk gevoel, op de fiets naar hartje Amsterdam. Het museum ligt namelijk aan de Kalverstraat.
Vlak bij het Begijnhof is de ingang. We zetten onze fietsen neer en gaan naar binnen. Door een, rijk met kunste gevulde, lange gang bereiken we de kassa’s. Vriendelijk staat de dame ons te woord en legt meteen uit wat het leukste is om te doen en dat we het beste kunnen beginnen met 100 jaar Schiphol. Een expositie over de geschiedenis en toekomst van Schiphol. En dat we daarna nog even terug moeten komen voor een apart kindergedeelte van het museum.

Schiphol

We gaan de trap af, door een lange gang naar de ruimte over 100 jaar Schiphol. Wat een mooie expositie. Vince geniet zichtbaar, de 2 oudsten ook. Toch bijzonder hoe het ooit begon en waar Schiphol nu staat. En wat de toekomst brengt. De expositie geeft een duidelijk en mooi geïllustreerd overzicht van de jaren.
Met foto’s, unieke objecten van vroeger en nu,  én video’s krijg je een goed idee bij het verleden en de toekomst van Schiphol.

vince_vr
Oh, niet vergeten, de VR-bril met de-reis-van-een-koffer-door-Schiphol-video, is erg leuk en vermakelijk.

 

Weeshuis

Na Schiphol lopen we via de 17e eeuw naar de 20ste en komen we terecht in het, speciaal voor kinderen ingerichte, gedeelte over het vroegere weeshuis van Amsterdam. De expositie heet Het Kleine Weeshuis en is gebaseerd op het Burgerweeshuis, dat 4 eeuwen lang gevestigd is geweest in het gebouw wat nu het Amsterdam Museum huisvest. Het is een interessante en soms spannende expositie die door middel van interactiviteit erg leerzaam is. Door middel van speciale armbandjes kan je allerlei informatie oproepen en activiteiten doen. Onderweg kan je ook een foto maken die je dan naar je email gezonden krijgt. Een weeshuis met een wel erg modern trekje …

Het museum is gevarieerd genoeg om iedereen een aangename middag te bezorgen en heeft een paar mooie exposities. Meer info vind je hier

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *