Tien to-do’s in de kerstvakantie

Yes, het is vakantie! Einde van 2016 en vol energie aan 2017 beginnen. De kinderen zijn vrij. Als je niet met ze op vakantie bent, is het wel leuk wat in te plannen. Geen inspiratie? No worries, ik tip je!

Jeugdland/maakland

Zit het weer mee en houden jouw kinderen van ravotten en klussen? Dan staat Jeugdland/Maakland garant voor een hele dag plezier en vermaak in de buitenlucht. Deze parel ligt in Amsterdam Oost aan de rand van de Indische buurt, achter het Flevopark. Jeugdland vindt het belangrijk dat kinderen in de stad in een natuurlijke omgeving kunnen spelen, maken en zorgen. Hutten bouwen is hun core business. Hamers en spijkers kan je hier huren om je eigen villa in elkaar te klussen. Seizoen special: op 31 december kan je hier zelf oliebollen bakken. Met, of zonder krenten!

Schaatsen op het museumplein

Ondanks dat de winters steeds zachter worden is schaatsen in de winter in Amsterdam geen enkel probleem. Dit kan bij Ice Amsterdam op het Museumplein. Een unieke ervaring, met uitzicht op het Rijksmuseum en heerlijke muziek uit de speakers. Schaatsen kan je huren of zelf meenemen. En als je een kleine pauze wil nemen kan je onder het genot van een warme choco (met of zonder slagroom) even bijkomen aan de kant.

100 jaar Disney on Ice

Ook leuk op het ijs: de show van Disney on Ice in de RAI. Vanaf 28 december tot en met 31 december. Extra bijzonder dit jaar, want ze vieren 100 Years of Magic. Ariel, Mickey Mouse, Anna, Goofy, Donald Duck en nog veel meer Disney figuren komen voorbij in deze spectaculaire show.

Filmpje pakken

Voor een relaxte en luie date met je kinderen kan je lekker naar de film! Er draait genoeg in de bioscopen. Waarvan Sing toch wel de leukste is: de optimistische Koala Buster Moon organiseert in deze animatiefilm een zangwedstrijd in zijn theater. Vijf finalisten staan in de spotlight… Wie zal er winnen? Genieten met een bak popcorn op schoot.

Het circus

Dames en heren, hooggeëerd publiek! De 32ste premiere van het Wereldkerstcircus in Carré vond op 23 december plaats. Dit circus behoort al jaren tot de wereldtop en is dan ook echt de moeite waard. Ook in Haarlem is de tent van Circus Herman Renz dit jaar weer opgebouwd. Zij vieren dit jaar 25 jaar kerstcircus met hun show ‘Revival’. Ze vieren op feestelijke wijze de terugkeer van het eerder ter ziele gegane Nederlands Nationaal Circus Herman Renz.

IJsbeelden

Op het Nederlands IJsbeelden Festival bij de Amsterdam Arena zie je meer dan 100 ijssculpturen en sneeuwbeelden tot wel 6 meter hoog. Een klein beetje trivia: de beelden zijn gemaakt van 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw door de 42 beste ijskunstenaars van de wereld. Het thema is muzikaal: Music Inspires.

Amsterdam light festival

Ook dit jaar is hij er weer: de lichtjesroute. Amsterdam is deze winter voor de vijfde keer prachtig verlicht. Meer dan 35 kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad. Wandelen kan, maar is misschien te pittig voor je kinderen. No worries, de werken zijn ook langs een vaarroute, de Water Colors, per rondvaartboot te bewonderen!

Artis

De dierentuin in Amsterdam, Artis, heeft een speciaal programma deze kerstvakantie. Zo kan je meelopen met de rondleiding over oud en nieuw in Artis. Oud? Jazeker, Artis bestaat als sinds 1838. Nieuw? Het pasgeboren olifantje. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Daarna kan je op reis door het ijskoude heelal tijdens een live-show in het Planetarium.

Bowlen bij Knijn

Een klassieker waarmee je altijd scoort bij je kinderen, een ouderwets potje bowlen. Knijn op het Scheldeplein is daar bij uitstek geschikt voor! Gewoon gaan, verder geen woorden aan woorden vuil aan maken!

Sprookjeswonderland

De hekkensluiter en misschien een beetje uit de buurt maar niet minder de moeite waard is Sprookjeswonderland deze periode. Dit park gaat deze twee winterweken speciaal open als  Sprookjeswinterland. Met speciale winterattracties zoals Berenwinterland en levende sprookjesfiguren in het park, is dit een aanrader tijdens de kerstvakantie.

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *