Japans eten op de Cuyp

japans eten

What to do als je kinderloos bent voor 2 hele dagen? Met twee jongens op vakantie en twee kleintjes bij mijn moeder zijn we opeens de woensdag en donderdagavond helemaal met zn tweetjes. En wat doe je dan in Amsterdam? Yes, uit eten!

Zon? Regen!

Vorige week zaten we samen nog puffend in de zon op het prachtige terras aan de Amstel bij Girassol, het contrast kan niet groter zijn als we in de stromende regen naar de Albert Cuypstraat fietsen. Doorweekt komen we daar aan. We gaan met vrienden eten bij de Japanner.
Nog geen jaar open en ongekend populair. De tent zit stampvol en we moeten eem half uurtje wachten op een tafel. Onder het genot van een koud glas pinot grigio aan de bar is dat geen probleem.

Hapjes bij de Japanner

Na minder dan een half uur kunnen we zitten. De kaart staat vol met allemaal hapjes, ala tapas: Japans fingerfood. We kiezen voor het set menu ( eu 29.50), eigenlijk alle hapjes van de kaart. We beginnen met edamame bonen en eindigen met vis. Daartussen onder andere geschroeide tonijn, bijzondere beef, frietjes van inktvis met Japanse mayo, zalige gyoza en heerlijke sushi. Japans eten rules!

De hele avond lang blijven de hapjes maar komen en bespreken wij onder het genot van eten en koude wijn de dingen des levens. Precies wat we nodig hadden.

 

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *