Heaven bij restaurant Sinne

Restaurant Sinne

Af en toe maken mijn man en ik date night bijzonder. Zo ook afgelopen woensdag. Special occassion trouwens, want hij was jarig. Ik besloot hem te verrassen en mee te nemen naar restaurant Sinne op de Ceintuurbaan. Het werd ouderwets culinair genieten!

We worden allerhartelijkst ontvangen bij Sinne en nemen plaats aan een tafeltje achterin waar mijn man uitzicht heeft op de open keuken. Het restaurant is niet heel groot en daardoor des te knusser. We zitten alleen wel dicht op onze buren, dus vangen af en toe ook een gesprek van ze op.

Op avontuur

We beginnen dit zalige avontuur met een glas cava en mogen dan onze ogen de kost geven in de menukaart. De menu’s lopen va 3 tot 8(!) gangen en wij besluiten voor 4 gangen te gaan. De jarige job kiest voor een verrassingsmenu en ik kies de gerechten zelf van de kaart. Daarbij nemen we een wijnarrangement voor drie gangen.

Voor

We beginnen na een paar zalige amuses met langoustine tartaar gepresenteerd in een fenomenale schaal. In de schaal wordt warme thee gegoten en in combinatie met het droogijs aan de onderkant van de schaal ontstaat er een heerlijke geurende citroendamp. Ik waan mij in Azië!

Tussen, hoofd en na

Na zalige tussengerechten (mabré en knolselderij) krijgen we als hoofd beiden Miral eend met groenten en jus vergezeld van een glas rode wijn uit Oostenrijk. We sluiten af met kaas en port (ik) en een zoete toet (mijn man).

Wij besluiten

Wat hebben we heerlijk gegeten, waan-SINN-ig. De bediening is zeer kundig en sympathiek en wij besluiten dat we vaker naar dit soort toptenten moeten gaan! Dikke vette aanrader dus.

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

One thought on “Heaven bij restaurant Sinne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *