Buitentip: het Amstelpark

Amstelpark

Heb je dat ook weleens? Even aan de drukte van de stad ontsnappen met jezelf, of met de kinderen? Het Amstelpark is een verborgen parel tussen de Amstel en randje Buitenveldert. Zonder twijfel een van mijn meest favoriete plekken van Amsterdam. En een echte buitentip.

Herfst

Het is meer dan herfst, maar als afgelopen zondag de zon opeens doorbreekt pak ik mijn kans. Ik sommeer de kinderen hun laarzen, sjaals en jassen aan te doen en maak mijn oudste warm door te zeggen dat hij zijn Heelys mee mag nemen. We gaan naar het Amstelpark! Luiertas aan het stuur van de fiets, kinderen in de stoeltjes en trappen maar!
Even lekker naar buiten. Ik fiets de straat uit en we zoeven langs de Amstel. We zijn er in een mum van tijd.

Het park

Wij zetten de fiets neer aan de zij-entree bij het geel-blauwe draaihek van het Amstelpark. Het lijkt of we alleen zijn als we het pad oplopen. We steken het treinspoor over en spotten twee konijnen. De zon schijnt, alles dampt, het is stil, rustig en prachtig. Onder het genot van een mandarijntje stampen we door de plassen. De Heelys gaan aan dus stunten maar. Vervolgens klimmen we de trap op naar de kinderboerderij. Een middagje hier is niet slecht toeven. Mijn stadse kinderen hebben rode konen en blozen van de heerlijke crispy buitenlucht.

Fijne to do’s met kinderen

Kinderboerderij, ofwel stadsboerderij: klassieker, altijd goed!
Speeltuin: superleuk, ook om een partijtje te vieren als het zonnetje schijnt
• Doolhof: bij de hoofdingang (leuker in de zomer)
• Pure markt: elke tweede zondag van de maand
Treintje pakken (Amsteltrein). Favoriete bezigheid van mijn zoon!

Maar er is nog veel meer te doen, kijk hier >>

amstelpark-inarticle

Weetje!

Psssst…. wist je dat de Floriade van Amsterdam in 1972 werd gehouden? Het nieuwe Amstelpark was daar een onderdeel van! Leuke trivia om mee te pochen, ik wist het ook niet hoor!

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *