Kinderboekenmuseum in Den Haag

kinderboekenmuseum

Een leuke middag in het Kinderboekenmuseum

Het Letterkundigmuseum in Den Haag kreeg ik door als tip van mijn vriend Michiel die docent Nederlands is. Heel leuk voor kinderen vertelde hij, want daaraan vast zit ook het Kinderboekenmuseum. Dus na een bezoekje aan mijn oma in Den Haag deze zondag besluiten we zijn tip op te volgen.

We beginnen met een tentoonstelling over Kikker. Een schot in de roos voor beide kinderen, super interactief, kort en overzichtelijk. Kikker en vriendjes worden voorgesteld, je kan ze voelen, een tekening maken voor Varkentje en in de slaapkamer van Kikker kijken. Een mini-rondleiding door het bos maken en met een bootje eten naar Kikker brengen die aan de andere kant van het water zit en honger heeft. Deze tentoonstelling is voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.

Dan splitsen we op. Joep gaat met Lou naar het tekenlab en Vince en ik bezoeken Papiria.

Papiria

Papiria wordt bedreigd door een enge inktvlek die alle letters opeet. We krijgen beiden een bandje om, een slurper. Daarmee kunnen we spellen doen zoals een verhaal een eigen eind geven en zelf met echte microfoons een gek verhaal inspreken in echte microfoons om later zelf terug te luisteren. We maken ons eigen poppetje. Die van Vince heet Poep en die van mij heet Vince. Aan het einde kunnen we onze slurpers inleveren in een machine en draait deze een kaartje uit van onze eigengemaakte personages.

kaartjevince
Slurper kaartje van Vince 

Er is nog een andere tentoonstelling (ABC met de dieren mee), maar de concentratieboog is niet meer gespannen en we hebben honger, dus die doen we de volgende keer. Tijd om te gaan. Op de vraag wat Vince het leukst vond aan het museum zegt hij: eigenlijk alles.

Het Kinderboekenmuseum zit in Den Haag naast het Centraal Station. Lekker makkelijk te bereiken en echt een aanrader voor de vakantie of gewoon voor een leuke zondagmiddag zoals wij deden.

 

About Sanne

Hi! Ik ben Sanne, 42 jaar. Ik woon in Amsterdam. Samen met Joep en ons koningskoppel Vince (9) en Lou (5). Joep heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De oudste is inmiddels 21 en het huis uit. De jongste is 17 en woont bij zijn moeder. Naast het moederschap ben ik marketing adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Naast lezen en schrijven hou ik van veel bewegen met yoga als absolute favoriet. In de zomer ben ik veel in ons tuinhuis op het mooie Amstelglorie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *